Stensättning & plattsättning Uppsala – Uppsala Fastighetstjänst

Tjänster kring

Stensättning & plattsättning Uppsala

Alla slags tomt- och markarbeten

Platt- och stensättning

Dränering isolering husgrund

Till BRF, privatkunder och företag

Stensättning & plattsättning Uppsala

Plattsättning & stensättning i Uppsala

Stensättning och plattsättning i trädgårdar, parker och offentliga miljöer är delvis en funktionell åtgärd där gångar och uteplatser skyddas mot bruksslitage och rabatter med blomster­jord och gräsmattor ges en inramning som håller fukt och jord på plats. Mer intressant är hur du kan skapa en ­visuell upplevelse med marksten och plattor – ett växel­verkande spel mellan grönska och sten­klädd yta, som kan rama in, skapa lugn eller spänning, fånga blicken och ge rörelse i trädgården eller parken. Valet av material, färg, yta och sätt­mönster på stenar och plattor är en dröm för den som älskar kreativt kompo­nerande och vill göra sin trädgård eller park helt unik. Du är dirigenten. Vi är orkestern.

Plattsättning & stensättning i Uppsala

Uppsala Fastighetstjänst avdelning för Mark och Entreprenad utför stensättning och plattsättning till privatpersoner, företag, myndigheter och bostadsrättsföreningar. Våra kunniga fackmän ger råd vid val av material och planering. Vi utför grävarbetet och lägger sten och plattor enligt era önskemål.

arbetsmoment vid stensättning & plattsättning

Utmärkning och grävning

Ytan för sten- eller platt­sättning mäts ut och markeras. Grävningen sker med gräv­maskin vilket är mest tids- och kostnads­effektivt.

FÖRarbete

Platsen för sten- eller plattsättningen ska undersökas. Är det mycket fuktigt krävs ett dränerande lager makadam under bärlagret.

Geotextilduk

I botten av en sten- eller plattsättning läggs en fiberduk (geotextil) som förhindrar att lagren av material vandrar.

Bärlager

Bärlagret består av en blandning av sand och sten 0-32 mm. Lagret bör vara 10-15 cm för en terrass och 20-30 för en garageuppfart. Bärlagret ska packas ordentligt med en en maskin kallad vibratorstamp eller padda. Detta förhindrar att sättningar uppstår.

Sandlager

Ovanpå bärlagret läggs ett lager med sand som som i sin tur bär stenarna eller plattorna.

Valet av material

Utbudet är stort. Som Uppsalaföretag väljer vi gärna material från S:t Eriks. Marksten och plattor finns i ymnigt antal former och färger.

Valet av sättmönster

Marksten och plattor finns både i olika former och kan sättas i olika mönster. Här finns utrymme för fantasi och skaparglädje.

Stenmjöl

En finmalet stenmjöl sopas ned i fogarna för att fixera mark­stenarna eller plattorna och ge jämnbreda fogar. Hela stensätt­ningen packas sedan med med vibratorstampen. Detta moment upprepas en gång till.

Användning

En fackmannamässig utförd platt- eller stensättning klarar nötning, regn och tjäle utan att sätta sig. I det långa loppet tjänar du på att anlita professionella stensättare.

Landskapsarkitektur

Vår landskapsarkitekt Ewa är alltid redo att inspirera och komponera en övergripande harmoni i er trädgård eller park.

INspirerande länkar från S:T Eriks i Uppsala

Vi slår gärna ett extra stenslag för anrika Uppsalaföretaget S:t Erik som sedan 1888 i sin keramik och tegelfabrik berikat Uppsalas bebyggelser och hem. Dessutom ligger deras butik i Uppsala bara 3 stenkast bort från Uppsala Fastighetstjänts egna lokaler på Skebogatan 2. Följ länkarna nedan.

S:t Eriks logo.

Inspiration från S:t Eriks

Inspiration för alla typer av utomhusmiljöer från garageuppfart till offentliga byggnader.

Marksten och marktegel

Marksten för många tillämpningar och miljöer i en mängd former, färger, kantutförande och olika ytstrukturer. Marksten är lätta att sköta och att lägga i dekorativa mönster.

Plattor

Plattor i betong, granit eller skiffer. Släta plattor eller med formad yta. Plattor som är likformade eller i blandade storlekar.

Natursten

Natursten tar vara på lystern och färgen i den naturliga mineralen och i vilken grad stenen bearbetats. Natursten är vackert, ganska kostsamt och mycket beständigt.

Kantstöd

Kantstöd används för att skapa gränser mellan gångar och rabatter och hålla markmaterialet på plats. Finns i granit, betong och stål.

Kontakta Oscar oM STENSÄTTNING OCH PLATTSÄTTNING

Har du frågor eller vill anlita oss gällande plattsättning eller stensättning så skicka ett meddelande eller kontakta Oscar Åström direkt så vi får nödvändig information om uppdraget och kan ge er fackmannamässig offert.

Jag godkänner att ni hanterarar personuppgifterna jag angivit
 • ANSVARIG MARK ENTREPRENAD
  Oscar Åström
  Tel: 0739-51 84 27
  E-post: oscar@uftab.se
 • Certifikat ISO 9001
  Certifierade ISO 9001

 • Certifikat ISO 14001
  Certifierade ISO 14001

 • Daniel Eriksson, VD.