Bygg och renovering

Närodlade byggtjänster med högst kvalitet och dina önskemål i självklart fokus. Uppsala Fastighetstjänst kan ta ett helhetsansvar eller hjälpa dig med speciella arbetsmoment.

Byggtjänster

Vi erbjuder byggtjänster av högsta kvalitet till kloka kunder som förstår att pris, trygg kundrelation och resultat hänger ihop. Våra hantverkare talar klarspråk, är ansvarsfulla, arbetar enligt svenska regler och är professionella svenska yrkesmän.

Uppsala Fastighetstjänst för alltid en kontinuerlig dialog med kunden under arbetets gång för att uppnå ett perfekt resultat. En slutbesiktning tillsammans med uppdragsgivaren säkerställer att både kunden och vi kan vara helt nöjda efter slutfört arbete.

Du kan med tillförsikt anlita Uppsala Fastighetstjänst när du ska renovera ditt hus. Uppsala Fastighetstjänst byggnadsavdelning utför alla sorters ombyggnader, tillbyggnader, renoveringar och mindre nybyggnationer enligt gällande branschregler.

hälsar Torbjörn Helenius på Uppsala Fastighetstjänst.


Byggfunderingar? Hör av dig redan idag!

Genom att kontakta oss godkänner du att vi lagrar de personuppgifter du angivit. Läs mer om vår hantering av personuppgifter.

Aktuella kampanjer inom bygg och renovering

Kök

Är det dags att fräscha upp ditt kök? Kök och matsal har idag blivit hemmets naturliga samlingspunkt. Uppsala Fastighetstjänst hjälper dig med allt ifrån mindre skönhetsrenoveringar till ett helt nytt kök och ger dig råd i valet av material.

Vi samarbetar med Novecta. Deras kök är modulärt uppbyggda och erbjuder ett stort utbud av olika utseenden på luckor och lådfronter, samt möjlighet att skräddarsy ditt kök på helt nya sätt. Vi hjälper dig att planera och montera köket och utför dragning av el, kakling och klinkerläggning, vatten och avlopp samt målning och andra ytskiktsarbeten. Läs mer om montering av kök.

Vi samarbetar även med en köksplanerare från Beijer Bygg för dig som har väldigt specifika krav.

Våtrum

Ett fräscht badrum är en lika bra start på dagen som en rejäl frukost. Vi ger dig råd när det gäller kakel, design och armaturer. För våtrumsarbeten såsom badrumsrenovering, tvättstugor och kök är vi våtrumscertifierade hos Byggkeramikrådet. Vi är certifierade på att arbeta med Ardex våtrumsprodukter som Fyris Färghus levererar.

Byte av fönster och dörrar

Du vet väl att att en tredjedel av uppvärmningskostnaden för en normalvilla försvinner ut genom vanliga tvåglasfönster och dåligt isolerade dörrar? Du kan spara mycket pengar på att byta till kvalitetsfönster.

Altaner

En trevlig uteplats ökar både trivsel och fastighetens värde. Njut av sommardagar och aftnar i gott sällskap. Alla fastighetsägare får bygga en altan utan att söka bygglov som är 3.6 m ut från husvägg och med ett tak på max 15 kvm. Vi hjälper dig med ytterligare frågor om bygglov, material och utförande.

Prisexempel: 40 kvm från 27 400 kr efter rotavdrag inklusive material.

Fasadrenovering

Uppsnyggning eller renovering? Vi rekommenderar en besiktning av våra duktiga snickare. De ger dig professionella råd och vet om du behöver tilläggsisolera, byta panel eller kanske bara måla om. Dåliga fasader och tak är oftast riktiga energislukare och en professionellt utförd fasadrenovering blir inte bara vacker att titta på utan känns skön i plånboken också.

Tak

Bra tak över huvudet är guld värt. Återkommande skötsel och renovering är mycket viktigt i fastighetens löpande underhåll. Ett dåligt tak drar ned din fastighets värde och kan i värsta fall leda till vattenskador! Vi tar hand om riktning av tak, yttertak och innertak. Är du osäker på ditt taks kondition ger vi goda råd om vad som bör och kan göras.

Prisexempel: 990 kr/kvm för omläggning av lertegeltak, inklusive material (papp, läkt och tegel) exklusive plåt och vindskivor.

Ytskiktsrenovering

Vi utför renovering av tak, väggar och golv för lägenhetsinnehavare så väl som villaägare. För målning, spackling och tapetsering samarbetar vi med Bengt Pettersson Måleri.

Tillbyggnader

Om du vill bygga ut ditt hus har vi erfarenheten som krävs för att ta ditt projekt från grund till nock. Vi kan ta helhetsansvar eller hjälpa dig med speciella arbetsmoment.

ROT-avdrag för privatpersoner

Vi har många nöjda kunder hos villägare och erbjuder självklart hjälp med att administrera skattereduktionen för arbetskostnaden – ROT. Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.

Villrenorering och utbyggnad i Ärentuna

Villarenovering och utbyggnad i Ärentuna.

Villabygge i Vreta

Husbygge av villa på cirka 190 m2 av typen Fiskarhedenvillan Tranan i Vreta. Tranan är ett av Fiskarhedenvillans allra finaste och mest sålda hus. Här förenas gammaldags charm med dagens krav på estetik och funktion. Uppsala Fastighetstjänst uppförde villan från grundläggning till nyckelfärdigt hus.

Badrum på Molngatan

Ännu ett storslaget badrum från Uppsala Fastighetstjänst. Spotlights i taket, golvvärme, mosaikvägg och detaljfinish på högsta nivå är bara några av glädjeämnena. Uppsala Fastighetstjänst tog vid efter att förarbetet med rivning av vägg utförts. Det nya stora badrummet är en sammanslagning av tidigare separata dusch och badrum. Nytt golv har gjutits …

Nytt kök i Valsätra

Uppsala Fastighetstjänst har under sommaren renoverat flera kök, bland annat ett i stadsdelen Valsätra. Ett äldre, välanvänt kök byttes ut mot ett nytt med snickerier i vitt och en magnifik bänkskiva, tillverkad av amerikansk valnöt. Golvet byttes ut till ett ljust, lackat furugolv och taket laserades i vitt. Väggar målades, kakel sattes och klinker …

Balkong i Norby

Uppsala Fastighetstjänst har renoverat en rötskadad balkong på ett fint gammal hus i Norby. Stolparna till staketet som gick genom det plåtade taket var ruttna varpå vatten hade trängt igenom och skadat takstolarna. Dessa fick lagas och taket bandplåtades om. Konstruktionen av balkongen ändrades och lades som en flytande sådan ovanpå bandplåtningen. Detta …

Villarenovering och altan i Bärby Hage

Uppsala Fastighetstjänst anlitades under våren och försommaren för att totalrenovera ett 60-talshus där golven slipades och väggar spacklades, målades och tapetserades. I gillestugan togs panel bort från yttervägg som därefter målades och en heltäckningsmatta lades in på golvet. Dessutom renoverade Uppsala Fastighetstjänst badrummet och en ny altan av lärkträ byggdes där tillhörande balkongdörr …

Balkongbygge

Balkongbygge med stolpar av lärkträ. Vi byggde en helt ny konstruktion på grund av att den gamla hade blivit dålig. Storlek: 12 kvm.

Badrum i Storvreta

Helrenoverat badrum i klassisk stil med inbyggd toalett. Byggtid ca 5 veckor. Väldigt behagligt färgval på kakel och klinker. Taket är egentligen ett golv. Blev bra harmoni i badrummet. Vattenburen golvvärme. Inbyggd toalett.

Två badrum och sovrum i Fålhagen

Uppbyggnad av badrum och sovrum på övervåningen. Toalett på nedervåningen. Byggtid ca 9 veckor.

Badrum i Ulleråker

Uppsala Fastighetstjänst har genomfört en totalrenovering av badrum i Ulleråker med kakling, montering av VVS, mosaiksättning och inredning samt armaturer. Byggtiden uppgick till ca 5 veckor

Badrum i Årsta

Uppsala fastighetstjänst har gjort en totalrenovering av badrummet. Det gamla badrummet var i stort behov av renovering. Ett nytt takfönster med större ljusinsläpp. Klinker och vattenburen golvvärme är en bra kombination. Vattenburen golvvärme är dyrare än elektrisk men har mycket längre driftskostnad.

Badrum i Bälinge

Här har det gjorts en totalrenovering av ett litet badrum. Beklätt med matta på vägg och golv i smakfulla nyanser. Ett mycket trivsamt badrum.

Tvättstuga BRF Torbjörn

I tvättstugor ska det vara rent och snyggt. Uppsala fastighetstjänst fick i uppdrag av brf Torbjörn att renovera upp tvättstugan. Vi såg till att nytt avlopp drogs, nytt klinker på golvet lades, samt ny målarfärg på väggarna. Resultatet blev en mycket fräsch tvättstuga.

Uterum Årsta

Vi har fått i uppdrag att bygga ett uterum för en privatperson på Krassegatan. Uterummet är ca 20 kvm med glaspartier och fritt liggande altandäck på 20 kvm utanför. Kunden valde kondensfritt tak och isolerad platta efter vår rekommendation för bästa trevnad i innemiljön. Uppsala Fastighetstjänst tog fram ritningar för bygganmälan och projekterades i samråd med Beijer Bygg.