Vi bygger din altan eller uterum

Altanen är ett magiskt rum för soldyrkan och mellan­mänsklig samvaro som befinner sig i gräns­landet mellan inne och ute. Få bygg­projekt skänker så mycket mysighet och hem­trevnad till en så blygsam kostnad som altanen eller uterummet. Altanen ska vara öppen men samtidigt insyns­skyddad, vara inbjudande för moder sol och fylld av ljus och värma under så många av dagens timmar som möjligt. Uppsala Fastighetstjänst bygger din altan eller ditt uterum.

I Sverige är vi förtjusta i att fånga solen och njuta på altanen utanför huset under årets varmare årstider. En fin altan gör huset mer komplett och vi älskar att ”sitta ute” och ha nära till husets bekvämligheter. Du har säkert redan bestämt vilket väderstreck som passar bäst för altanen och om det behövs vindskydd eller insynsskydd. Hör av er till våra byggare med altandrömmen så kan din altan vara alldeles bakom hörnet. Vi ger råd om material, utförande och vilka regler som gäller för altanbygge i vår kommun.

Bygglov

Altaner kräver sällan bygglov. Det beror på altanens läge, höjd och om huset anses värdefullt historiskt eller kulturellt.

Inom 3,6 meter

Altan som byggs inom 3,6 meter från ett en- eller tvåbostadshus eller komple­ment­bostadhus kräver ej bygglov.

Max höjd 1,8 meter

Höjden beräknas från marken vid altanens ytterkant till altangolvets ovansida.

Minst 4,5 meter från gräns

Altanen får inte ligga närmare tomtgräns än 4,5 meter. Undantag gäller om grannen ger medgivande till altanbygget.

Garanterad kundnöjdhet

Vi för alltid kontinuerlig dialog med kunden och en slutbesiktning garanterar ett perfekt resultat.

Fundera på budgetram

Att bygga en altan ger mycket för hemmets trevnad. En relativt överkomlig invest­ering som gör ditt husliv rikare. Snåla inte.

ROT-avdrag

Som privatperson har du rätt att göra ROT-avdrag vid altanbyggen. Vi sköter om allt pappersarbete.

Regelverk Boverket

Läs mer om Boverkets regler för altaner, uteplatser och uterum.

Hör av dig idag med dina frågor!

Ring oss eller skicka ett meddelande och berätta hur vi kan hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar om en altan eller ett uterum.

Genom att kontakta oss godkänner du att vi lagrar de personuppgifter du angivit. Läs mer om vår hantering av personuppgifter.

reCAPTCHA