bygga altan i Uppsala - även uterum!

Ska du bygga altan? Altanen är ett magiskt rum för soldyrkan och mellan­mänsklig samvaro som befinner sig i gräns­landet mellan inne och ute. Få bygg­projekt skänker så mycket mysighet och hem­trevnad till en så blygsam kostnad som altanen eller uterummet. Altanen ska vara öppen men samtidigt insyns­skyddad, vara inbjudande för moder sol och fylld av ljus och värma under så många av dagens timmar som möjligt. Uppsala Fastighetstjänst bygger din altan eller ditt uterum.
Bygga altan uppsala

Vi hjälper dig bygga altan i Uppsala

I Sverige är vi förtjusta i att fånga solen och njuta på altanen utanför huset under årets varmare årstider. En fin altan gör huset mer komplett och vi älskar att ”sitta ute” och ha nära till husets bekvämligheter. Du har säkert redan bestämt vilket väderstreck som passar bäst för altanen och om det behövs vindskydd eller insynsskydd. Hör av er till våra byggare med altandrömmen så kan din altan vara alldeles bakom hörnet. Våra hantverkare har stor erfarenhet av att bygga altan i Uppsala med omnejd och ger gärna råd om material, utförande och vilka regler som gäller när du ska bygga altan i Uppsala.

Vi bygger altan på dina villkor

När vi ska bygga altan börjar vi alltid med att lyssna in våra kunders önskemål. Vart ska altanen stå? Hur ser marken ut? Vilket material och ytbehandling önskas? Det kan hända att du vet precis var du är ute efter,  eller så behöver du vår expertis och vill bolla lite med oss först. Oavsett dina önskemål har vi erfarenheten som krävs för att bygga en altan du kan vara nöjd med och som gör sommaren ännu mer trivsam. Hör av dig så gör vi verklighet av din drömaltan! 

Bygglov för altan

Altaner kräver sällan bygglov. Det beror på altanens läge, höjd och om huset anses värdefullt historiskt eller kulturellt.

Inom 3,6 meter

Altan som byggs inom 3,6 meter från ett en- eller tvåbostadshus eller komple­ment­bostadhus kräver ej bygglov.

Max höjd 1,8 meter

Höjden beräknas från marken vid altanens ytterkant till altangolvets ovansida.

Minst 4,5 meter från gräns

Altanen får inte ligga närmare tomtgräns än 4,5 meter. Undantag gäller om grannen ger medgivande till altanbygget.

Garanterad kundnöjdhet

Vi för alltid kontinuerlig dialog med kunden och en slutbesiktning garanterar ett perfekt resultat.

Fundera på budgetram

Att bygga en altan ger mycket för hemmets trevnad. En relativt överkomlig invest­ering som gör ditt husliv rikare. Snåla inte.

Bygga altan med ROT-avdrag

Som privatperson har du rätt att göra ROT-avdrag vid altanbyggen. Vi sköter om allt pappersarbete.

Regelverk Boverket

Läs mer om Boverkets regler för altaner, uteplatser och uterum.

Kontakt - bygga altan & uterum

Är du intresserad av att bygga altan eller uterum? Ring oss eller skicka ett meddelande och berätta hur vi kan hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar om en altan eller ett uterum.

Bygga altan uppsala
Jag godkänner att ni hanterarar personuppgifterna jag angivit
reCAPTCHA
Sök på denna webbplats